FORMULA STUDENT

Formula Student (FS) je najprestižnije europsko obrazovno motorsport natjecanje, podržano od strane brojnih visokoprofilnih tvrtki iz industrije, čiji je cilj razviti poduzetne i inovativne mlade inženjere, kao i potaknuti nove mlade ljude na ulazak u inženjerske vode.

Format natjecanja pruža idealnu priliku studentima da testiraju, demonstriraju i poboljšaju svoje sposobnosti pri stvaranju kompleksnog proizvoda u izrazito zahtjevnom okruženju motorsport natjecanja. Brojne svjetski poznate tvrtke iz automobilske industrije uvjetuju sudjelovanje na FS natjecanjima pri zapošljavanju mladih inženjera.

FESB Racing, od svog osnutka 2010. godine, kontinuirano napreduje te aktivno razvija nova rješenja i koncepte za FS natjecanja.

MOTOSTUDENT

MotoStudent (MS) natjecanje osnovano je kao uzor na Formula Student s većim naglaskom na motorsport, a podržano je od strane Moto Engineering Foundationa (MEF) i TechnoPark MotorLanda. Natjecanje se održava svake dvije godine na MotoGP stazi „Motorland Aragón FIM“ u Španjolskoj, dok su koncepti motocikala vrlo slični onima u Moto3 kategoriji profesionalnih natjecanja.

Samo natjecanje predstavlja izazov studentima da, koristeći inženjerske principe i vlastita znanja, pokažu svoje sposobnosti u dizajniranju, izradi i testiranju motocikla, koje se očituju finalnim utrkivanjem na stazi. MS se od FS primarno razlikuje po tome što, uz ostale statičke i dinamičke discipline, nudi i klasičnu motorsport utrku – vježbu, kvalifikaciju te glavnu utrku svih sudionika.

FESB Racing od 2015. godine aktivno sudjeluje u MS natjecanjima, a nakon prvog nastupa s motociklom „FRTm01“ 2016. godine, nastavlja s razvojem novih projekata.

Zatvori izbornik